Koninklijk Concertgebouworkest presenteert het Kindermuziekfestival

Tijdens de voorjaarsvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. Van 20 tot en met 28 februari kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd dagelijks vanaf 16.00 uur terecht bij het Kindermuziekfestival van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Iedere dag streamt het orkest een kinderconcert of muziekfilm via Facebook, YouTube en concertgebouworkest.nl. De presentatie is in handen van Sosha Duysker, actrice in verschillende kinderseries en presentatrice van het populaire tv-programma Klokhuis.

Alle video’s kunnen teruggekeken worden via concertgebouworkest.nl/kindermuziekfestival.

Concertgebouworkest Kindermuziekfestival

Programma

De uitzendingen (zie het uitzendschema hieronder) bevatten onder meer registraties van de Kinderconcerten Maankozijn - een voorstelling met kinderliedjes van over de hele wereld, waarbij de kinderen ook zelf mee kunnen doen - en Igor en de nachtegaal - een spannend modern sprookje met muziek van Igor Stravinsky en Theo Loevendie. Ook komen filmpjes langs die het Concertgebouworkest met Schooltv heeft geproduceerd, en de muziekvideo’s met bijzondere animaties die aan de basis staan van de succesvolle educatieve apps van het orkest, waaronder Peter en de wolf en Carnaval der dieren.

Concertgebouworkest en educatie

Educatie is essentieel voor een gezonde toekomst van de klassieke muziek. Mede dankzij zijn sponsors en schenkers kan het Concertgebouworkest vele educatieve activiteiten voor kinderen en jongeren ontplooien. Zo organiseert het orkest ieder seizoen twee leuke Kinderconcerten en produceerde het vier educatieve apps, die op zo’n drieduizend scholen gebruikt worden en die meerdere prijzen wonnen. Ook vinden uitwisselingsprogramma’s plaats met basisscholen en met de vmbo-leerlingen van het Sweelinck College. Met Schooltv produceerde het Concertgebouworkest inmiddels al twaalf oogstrelende filmpjes over klassieke muziek en de verbeeldingskracht van kinderen. Samen met Het Concertgebouw organiseert het orkest workshops en rondleidingen.

Uitzendschema Kindermuziekfestival

  • Zaterdag 20/2, 16.00 uur: Peter en de wolf
  • Zondag 21/2, 16.00 uur: Kinderconcert Igor en de Nachtegaal
  • Maandag 22/2, 16.00 uur: Schooltv-filmpjes
  • Dinsdag 23/2, 16.00 uur: Teaser app Schilderijen van een tentoonstelling
  • Woensdag 24/2, 16.00 uur: Carnaval der dieren
  • Donderdag 25/2, 16.00 uur: Schooltv-filmpjes
  • Vrijdag 26/2, 16.00 uur: Teaser app Romeo & Julia
  • Zaterdag 27/2, 16.00 uur: Schooltv-filmpjes
  • Zondag 28/2, 9:30 uur: Liedje aanleren Maankozijn
  • Zondag 28/2, 16.00 uur: Kinderconcert Maankozijn

ING en Unilever

Het Kindermuziekfestival wordt in belangrijke mate ondersteund door de global partners van het Concertgebouworkest, ING en Unilever, die de presentaties door Sosha Duysker mogelijk maken.

Bron: Koninklijk Concertgebouworkest

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.