KWF introduceert voor alle thuisblijvers de KWF Thuismarathon

Alle evenementen die deze zomer zouden plaatsvinden om geld op te halen voor kankerbestrijding, zijn vanwege het coronavirus uitgesteld of afgelast. Duizenden sportievelingen kunnen niet wandelen, fietsen, hardlopen of zwemmen. Om hen en kankerpatiënten een hart onder de riem te steken, organiseert KWF Kankerbestrijding de KWF Thuismarathon. Op deze manier kunnen mensen in of rondom hun eigen huis lopen of hardlopen, om zo in actie te komen voor dierbaren. De afstand, datum en het sponsorbedrag mag iedereen zelf bepalen. De inschrijving is geopend.

Het beloofde een mooi actieseizoen te worden waarin veel, heel veel mensen voor KWF in actie zouden komen. Tijdens tientallen wandelevenementen en fietstochten wilden deelnemers geld ophalen, om zo meer kankeronderzoek, preventie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker mogelijk te maken. Met dit initiatief is er toch de mogelijkheid om iets te doen. En dat is nodig: kankerpatiënten behoren tot de risicogroep als het gaat om het krijgen van complicaties van het coronavirus. Daarnaast voelen veel patiënten zich geïsoleerd en zijn er zorgen rond behandelingen. Daarom hebben ze juist nu onze steun extra nodig.

Geld voor onderzoek naar corona en kanker

Het geld dat wordt opgehaald met de KWF Thuismarathon komt ten goede aan onderzoek waarbij wordt gekeken wat het effect van corona is op kankerpatiënten. Zo wordt gekeken wat de beste manier is om deze groep patiënten te behandelen. Dit is een groot onderzoek dat in het Erasmus MC in Rotterdam wordt uitgevoerd, waarbij tientallen specialisten zijn betrokken.

Voor meer informatie over inschrijving, hoe deelname precies werkt, het verkrijgen van een startbewijs en meer informatie over het onderzoek vind je op www.kwfthuismarathon.nl.

Bron: KWF Kankerbestrijding