Stichting het Gehandicapte Kind organiseert de Mega Wandel Marathon: een wandelfeest voor iedereen

In de prachtige omgeving rond Arnhem vindt op zaterdag 14 mei de eerste editie van de Mega Wandel Marathon plaats: het mooiste wandelfeest van Nederland, met o.a. Dries Roelvink, Douwe Bob en Vincent Bijlo. De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Iedereen kan en mag meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen.

De start- en finishlocatie is Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden: 4 km, 10 km, 21 km of zelfs 42 km. Zo vindt iedereen de uitdaging die bij haar of hem past. Uiteraard zijn alle routes rolstoeltoegankelijk. De routes kunnen individueel of in een team worden gelopen. Onderweg is er volop entertainment, zoals muziek en optredens. De dag eindigt met een spetterende slotshow met speciale gasten. Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink schreef zichzelf al in met een team: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we de positie van kinderen met een handicap versterken. Als we een inclusieve samenleving willen zijn, dan moeten we bij kinderen beginnen. Bij hen begint bewustwording en start contact. Zo leren kinderen dat niet iedereen eruitziet zoals zijzelf.”

Wandelfeest met bekende Nederlanders

Langs de route van de Mega Wandel Marathon is er van alles te beleven: muziek, theater en meer. Douwe Bob en Vincent Bijlo wandelen mee. We sluiten af met een spetterend slotfeest met o.a. Dries Roelvink. Wie je nog meer tegen kunt komen tijdens het wandelfeest, maken we binnenkort bekend.

Kinderambassadeurs

Ook de vier kinderambassadeurs van het Gehandicapte Kind Joël, Pauline, Hüseyin en Leona doen mee met de Mega Wandel Marathon. Als kinderambassadeur van de stichting hebben ze allemaal hun eigen motivatie om zich in te zetten voor kinderen die, net als zijzelf, een handicap hebben. Zo vindt de elfjarige Pauline dat reguliere scholen ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen met een beperking. Leona (14) en Joël (10) willen dat speeltuinen ook geschikt zijn voor kinderen met een handicap zodat iedereen samen kan spelen. De dertienjarige Hüseyin vertelt wat zijn motivatie is om zich in te zetten als kinderambassadeur: “Ik ben ambassadeur omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen met een handicap gewoon kunnen sporten en dat ze in een gemengde groep samen kunnen sporten.”

Het doel

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel! Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen!

Inschrijven kan via: www.megawandelmarathon.nl

Bron: Het Gehandikapte Kind