Meld je aan als vrijwilliger voor NLdoet!

Het Oranje Fonds is op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor een ander tijdens NLdoet 2022. Op 11 en 12 maart organiseren ze voor de 18e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze dagen zijn in heel het land zo’n 5.000 activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen.

Maak kennis met vrijwilligerswerk!

Met NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. En niet alleen in Nederland. Ook op alle Caribische eilanden van ons Koninkrijk wordt meegedaan aan de actie.

Letterlijk en figuurlijk ertoe dóen

“Iedereen doet ertoe, dat is onze overtuiging,” vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. “En NLdoet geeft mensen de mogelijkheid om er letterlijk en figuurlijk nóg meer toe te doen. Want je kunt op die manier iets betekenen voor een ander." Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang voor onze samenleving. En door de coronacrisis zijn ze alleen nog maar belangrijker geworden. Veel verenigingen en stichtingen in ons land hebben hun werk de afgelopen twee jaar anders moeten inrichten. Hulp is dit jaar tijdens NLdoet dan ook extra welkom. En omdat er duizenden activiteiten zijn in heel het land, is er altijd een te vinden die bij je past. Of je nu van koken, doe-het-zelven, tuinieren of bijvoorbeeld spelletjes spelen houdt.

Meld je hier aan als vrijwilliger.

Bron: Oranje Fonds