Met een spons leren hechten ‘op het droge’

Ontwikkelingsorganisatie VSO heeft de campagne ‘Deel Je Kennis’ gelanceerd, waarbij iedereen wordt opgeroepen een tip, lifehack of wijze raad op het online platform www.vso.nl/deeljekennis te delen. Want iedereen weet wel iets wat het leven van een ander iets makkelijker kan maken.

VSO werkt vanuit de overtuiging dat mensen in ontwikkelingslanden met de juiste kennis zelf hun armoede kunnen bestrijden. De campagne waarbij het delen van kennis centraal staat, past daarom goed bij de VSO-aanpak. Met deze ludieke ‘Deel Je Kennis’-actie wil VSO aandacht vragen voor het werk dat zij doet. De campagne is ontwikkeld door GoPublic, het online bureau voor non-profitorganisaties en loopt tot 21 mei 2018.

Mensen in ontwikkelingslanden kunnen met de juiste kennis zélf hun armoede bestrijden. Vanuit die overtuiging werkt VSO, dat onderdeel uitmaakt van een internationale organisatie en vakdeskundigen naar Afrika en Azië uitzendt om daar hun kennis en ervaring te delen. Met deze unieke aanpak werkt VSO aan een duurzame bestrijding van armoede. Om dit belangrijke werk bij een breder publiek onder de aandacht te brengen is de ‘Deel Je Kennis’-actie in het leven geroepen. Want kennis is de basis voor verbetering.

Leren hechten ‘op het droge’

Van het passen van een broek, zonder ‘m daadwerkelijk aan te trekken tot het snel pellen van een banaan en het langer vers houden van sla. Lifehacks zijn er in alle soorten en maten, maar het gemeenschappelijke doel ervan is om het leven te vergemakkelijken en tijd te besparen. VSO-vakdeskundigen zoals Ans Ohms en Gerieke Zandberg delen ook hun tips op het platform. Bij gebrek aan goed trainingsmateriaal heeft verloskundige Ans haar studenten in Cambodja met sponsen geleerd te hechten ‘op het droge’. De sponsen bleken uitermate geschikt om de nieuwste hechttechnieken op toe te passen. Gerieke heeft tijdens haar uitzending plastic flesjes gebruikt voor het toedienen van zuurstof en zo levens van vroeggeboren baby’s in Oeganda gered.

Meedoen

Iedereen die een leuke tip of wijze raad heeft, kan meedoen op www.vso.nl/deeljekennis. Op de lifehacks kan gestemd worden en de inzenders met de meeste stemmen maken kans op mooie prijzen. Een onafhankelijke jury bestaande uit onder anderen lifehackgoeroe Sanne Roemen en Taco Oosterkamp, vaste columnist van Management Team en bekend van het boek ‘Schaamteloos delegeren’, beoordelen daarnaast de meest verrassende inzendingen.

Bron: VSO

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.