MIND Blue Monday Run 2021

Op 18 januari is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest 'depressieve' dag van het jaar. Speciaal op deze dag komen we met z'n allen in beweging. We doen dit niet alleen voor onze eigen mentale gezondheid, maar ook om psychische problemen bij jongeren zoals depressie te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Met de actie wil MIND zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen zoals depressie bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. De donaties worden ingezet o.a. voor het MIND jongerenplatform, waaronder de MIND Young Academy op scholen en de MIND Young Studio, het online platform van MIND-jongeren.

Wat is de MIND Blue Monday Run?

Maandag 18 januari is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Met de MIND Blue Monday Run vraagt de organisatie aandacht voor de ernst van een depressie, maar ook voor iedereen die zich in deze uitzonderlijke periode somber voelt. We halen geld op voor jongeren die te maken hebben met psychische klachten. Dit jaar loop je alleen of met z’n tweeën, maar je bent verbonden met alle andere MIND Blue Monday Run lopers.

Hoe werkt het?

  • Meld je aan (5 minuten).
  • Met de foto en het tekstje dat je invult in het formulier maken wij een actiepagina voor je aan.
  • Laat je gemakkelijk sponsoren door je actiepagina te delen via WhatsApp, mail, Instagram, Twitter, Facebook, Linkedin, wat je maar wilt.
  • Zoek een mooie plek op en ga hardlopen of wandelen of huppelen, als het maar bewegen is en liefst buiten.

Meld je aan

Wil jij je inzetten voor jongeren die te maken hebben met psychische klachten en tegelijk werken aan je eigen mentale gezondheid? Meld je dan nu aan!

Bron: MIND