Na een bewogen jaar is het tijd voor #eenkleingebaar

Een klein gebaar kan genoeg zijn om warmte te verspreiden. Dat is het idee achter de actie #eenkleingebaar, waar ook vereniging Humanitas aan meedoet.

Het idee is eenvoudig: doe een kerstkaartje in de bus, maak een praatje of deel een ander klein gebaar met iemand. Op die manier kunnen we laten weten dat we er voor elkaar zijn, ook nu er door de coronacrisis veel minder kan. Deel vervolgens wat jij doet voor een ander op social media en gebruik de hashtag #eenkleingebaar. Zo nodigen we samen steeds meer mensen uit iets voor een ander te doen in deze moeilijke tijd.

Wie maken #eenkleingebaar mogelijk

#eenkleingebaar is een nationale actie, die wordt aangejaagd door vrijwilligersorganisaties Humanitas, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, Stichting Present en ‘Niet Alleen’. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Steeds meer organisaties, mensen, instellingen en initiatieven sluiten zich aan door hun activiteit ook te voorzien van de hashtag #eenkleingebaar. En het mooie is dat iedereen zich aan kan sluiten! Na een bewogen jaar is het tijd voor #eenkleingebaar.

Humanitas geeft jou graag #eenkleingebaar

Wil je meedoen aan #eenkleingebaar? Humanitas heeft een speciaal pakketje voor jou beschikbaar. Vanaf 27 december kun je bij ons een Kletsdoos en Chocoladepakketje aanvragen. Dit pakketje vraag je aan door een mail te sturen aan info@humanitas.nl. We sturen graag minimaal 10 pakketjes naar je toe, zodat jij ze weer kunt weggeven. We hebben een beperkt aantal pakketjes beschikbaar, dus wees er snel bij, want op=op.

Bron: Humanitas