Nacht van de Vluchteling 2018

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In deze nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam.

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht op vier startlocaties; in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. De deelnemers lopen 40 kilometer en doen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen de volgende ochtend. Op zaterdag 16 juni is er in de vooravond ook een loop van 10 en 20 kilometer in Amsterdam.

Miljoenen mensen wereldwijd op de vlucht

Een recordaantal mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Maar liefst 65,6 miljoen mensen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig bestaan. Vluchtelingen hebben dringend behoefte aan hulp, zoals schoon drinkwater, tentzeil en medische zorg. Met deelname aan de Nacht van de Vluchteling kan men deze mensen helpen door zich te laten sponsoren.

Eerdere edities en bestedingen

Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. In 2017 is door de 5.000 lopers een recordbedrag van 1,6 miljoen euro opgehaald.

Loop mee en aanmelden kan op www.nachtvandevluchteling.nl.

Bron: Stichting Vluchteling