Nationaal COC Songfestival in Amsterdam

Zaterdag 8 december is De Duif in Amsterdam het decor voor de grote finale van de 24ste editie van het Nationaal COC Songfestival. Tijdens deze ‘regenboogliedjes’-wedstrijd strijden dit jaar dertien inzendingen om de meeste douze points. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Na de overwinning van Dana Petlan met haar lied 'De Tijd' namens COC Amsterdam vorig jaar in Groningen is dit jaar de grote finale van het Nationaal COC Songfestival in de hoofdstad. De deelnemers zijn allen inzendingen van de diverse COC-verenigingen uit het land of andere organisaties die zich inzetten voor seksuele en/of genderdiversiteit.

De liedjes worden tijdens de finale beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit oud-winnares Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer/songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh.

Naast de dertien deelnemers verzorgen ook REINDIER, Galakoor Amsterdam, DirQ en House of Today optredens tijdens de show. De avond wordt gepresenteerd door Luna Lunettes, Merel Moistra en Niki Today.

NATIONAAL COC SONGFESTIVAL 2018

  • Datum: zaterdag 8 december 2018 – zaal open vanaf 19.30 uur
  • Locatie: De Duif – Prinsengracht 756 te Amsterdam
  • Afterparty tot 03.00 uur in CREA Café – Nieuwe Achtergracht 168 te Amsterdam

Kaartverkoop – is al gestart, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 20,- (excl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. COC-leden kunnen kaarten bestellen voor een speciaal kortingstarief. Koop online kaartjes.

COC Songfestival

Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Aanleiding daarvoor was de teleurstellende score van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor mocht Nederland het daarop volgende jaar niet aan het festival deelnemen. COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes rondom seksuele en genderdiversiteit. Zie HIERvoor informatie over het COC Songfestival.

Bron: COC