Nationale Vogelweek van Vogelbescherming van start

Van 8 tot en met 16 mei aanstaande organiseert Vogelbescherming Nederland weer de jaarlijkse Nationale Vogelweek, bomvol vogelexcursies. Dit jaar is het, mede door de coronamaatregelen, anders dan anders. Vogelbescherming heeft – samen met tientallen vrijwilligers - door het hele land tal van excursies uitgestippeld die te volgen zijn via de gratis webapp via www.vogelweek.nl. Aan de hand van deze digitale excursieleider ontdek je de mooiste wandelroutes waar vogels te zien zijn. Om drukte in de natuurgebieden te voorkomen is inplannen verplicht en wordt de route pas de avond van te voren volledig vrij gegeven.

Bij een speciale editie van de Vogelweek hoort ook een speciale app: de digitale excursieleider. Deze gratis webapp neemt je mee naar de mooiste natuurplekjes waar je de mooiste vogels kunt ontdekken. De digitale excursieleider vertelt je waar je moet zijn, welke route je moet volgen en waar je moet stoppen om te kijken naar welke vogel. Ook zijn er weetjes te lezen en te horen over het gebied in kwestie en de vogels die er voorkomen.

Excursies in het hele land

In totaal worden er nu al meer dan 30 excursies aangeboden in de app, dat aantal zal nog verder oplopen. Voor elke excursie zijn 4 tijdsloten per dag, verdeeld over 9 dagen. Om te voorkomen dat te veel mensen tegelijkertijd in de gebieden aanwezig zijn, wordt de deelnemers wel gevraagd om van te voren een datum en tijdvak in te plannen. De exacte routes worden daarom ook pas de avond van te voren voor de Vogelweek vrijgegeven. In bijna elke provincie zijn er excursies te volgen, alle soorten natuur komen aan bod. Van bosvogels tot weidevogels en vogels op de hei.

Zitten de excursies vol? Niet getreurd. Neem dan een kijkje op mijnvogelvinder.nl. Deze gratis app vertelt je welke vogels je in welke gebieden je kunt ontdekken. Zo kun je alsnog zelf op pad.

Bron: Vogelbescherming Nederland