Natuur & Milieu brengt eerste duurzame reisgids uit

Het doel van de reisgids is om de lezer te inspireren om de verre bucketlist-bestemmingen te vervangen voor bestemmingen dichterbij die op een duurzamere manier te bereiken zijn.

Bij elke ‘vliegloze’ bestemming is de besparing in CO2-uitstoot te zien. Wanneer je bijvoorbeeld afreist naar The Isle of Skye in Schotland, dat helemaal per trein te bereiken is, is de CO2-uitstoot van de reis 200 KG, in plaats van 9600 KG wanneer je naar Nieuw-Zeeland vliegt. De treinreis naar The Isle of Skye wordt geprezen om de prachtige uitzichten tijdens de reis. De gids bevat daarnaast duurzame reistips zoals de wandelroute van kust naar kust langs de muur van Hadrianus of een boottocht door de Donau waarbij bedreigde moerasvogels te spotten zijn.

Minder vliegen

De reisgids besteedt ook aandacht aan waaróm we minder moeten vliegen. Vliegen is de meest vervuilende manier van transport. Toch groeit de luchtvaart door terwijl we onze uitstoot juist terug moeten brengen. We moeten minder vliegen en dus anders reizen. Om te helpen bij een milieuvriendelijke vakantiekeuze, brengt Natuur & Milieu nu deze duurzame reisgids uit.

Bestel hier de digitale reisgids van Natuur & Milieu is gratis.

Bron: Natuur & Milieu