Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking met 2 jaar

Tijdens de succesvolle werelduurrecordpoging van handbiker Jetze Plat hebben Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020. Nederlandse Loterij is reeds een aantal jaar betrokken bij het Fonds als 1% FairShare® partner, een regeling waarbij organisaties worden gevraagd om minimaal 1% bovenop het totale sportsponsoringsbudget te investeren in de gehandicaptensport.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport vindbaar en toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Het platform Uniek Sporten helpt hierbij. Dit sluit aan bij de missie van Nederlandse Loterij om heel Nederland gelukkiger, gezonder en sportiever te maken.

“Nederlandse Loterij is via onze afdracht aan de Nederlandse samenleving van 165 miljoen één van de belangrijkste partners voor een gelukkiger, gezonder en sportiever Nederland. Wij vinden het belangrijk dat sport en de daaraan verbonden positieve waarden voor heel Nederland toegankelijk moeten zijn. Daarom steunen we niet alleen de top, maar ondersteunen we juist ook de breedte van het sportdomein; waaronder gehandicaptensport. De samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en Uniek Sporten sluit naadloods aan bij onze missie om Nederland gezonder, gelukkiger en sportiever te maken. We zijn dan ook trots dat we deze samenwerking verlengen”, aldus Joost Zuure, manager Sponsoring, Goede Doelen en Sport Nederlandse Loterij

“Wij zijn trots dat wij de samenwerking met Nederlandse Loterij mogen verlengen”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Samen zetten wij in op de verdere ontwikkeling van Uniek Sporten als de sportcommunity voor de gehandicaptensport.”


Bron: Fonds Gehandicaptensport

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.