NL doet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

NLdoet stond eigenlijk zoals gebruikelijk in maart 2021 gepland. Op 13 januari is besloten NLdoet uit te stellen in verband met de Corona situatie.

Nldoet

Meedoen

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen.

Heeft jullie organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke klus op de website en meld je aan.

Coronavirus & NLdoet

Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roept het Oranje Fonds deelnemers dringend op alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet. Dit geldt voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers. Gelukkig zijn er ook op anderhalve meter afstand genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet.

Denk aan
  • Groene klussen. In de buitenlucht is veel mogelijk. Wat dacht je van schoffelen, onkruid verwijderen, snoeien, planten in de grond zetten of een tuin helemaal voorjaarsklaar maken?
  • Organiseer een online activiteit. Bijvoorbeeld vrijwilligers die videobellen met bewoners van een verzorgingshuis. Of vrijwilligers die online taalles geven aan nieuwkomers.
  • Maak samen de buitenboel schoon. Lap de ramen, maak de dakgoten schoon en neem het terrasmeubilair met de hogedrukspuit onder handen. Ook bij jouw organisatie is buiten vast veel te doen!

Bron: Oranje Fonds