Olivier B. Bommel en Tom Poes vieren tachtigste jubileum op de kinderpostzegels van 2021

Al bijna honderd jaar zet Stichting Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. Met Nederlands bekendste striphelden Olivier B. Bommel en Tom Poes op de zegel wil Stichting Kinderpostzegels kinderen in Nederland steun bieden na een moeilijke periode. De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle anderhalf miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Meldingen over huiselijk geweld namen toe, meer kinderen kregen te maken met armoede. Thuisonderwijs bleek niet voor iedereen haalbaar en hulpvragen gingen vaker dan ooit over mentale problemen. Met het thema ‘Geef meer kracht’ vraagt de stichting tijdens de 73ste editie van de Kinderpostzegelactie aandacht voor deze problematiek.

Geef meer kracht

De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle anderhalf miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Uit verschillende onderzoeken blijkt een toename van huiselijk geweld, armoede en mentale problemen. Kinderen zijn hard geraakt door de coronamaatregelen. De langetermijngevolgen door het abrupt wegvallen van school en sociale contacten worden zichtbaar. Met het thema ‘Geef meer kracht’ wil Stichting Kinderpostzegels kinderen helpen om beter uit deze crisis te komen. Daarom wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen.

Olivier B. Bommel en Tom Poes op kinderpostzegel

Dit jaar vieren bekende striphelden Olivier B. Bommel en Tom Poes hun tachtigste verjaardag. In 1941 verscheen het eerste verhaal van de in totaal 177 verhalen, geschreven door Marten Toonder (1912-2005).

Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Net als met kinderpostzegels zijn miljoenen kinderen opgegroeid met de avonturen van heer Olivier B. Bommel en Tom Poes. We zijn dan ook blij en trots dat de striphelden dit jaar op de kinderpostzegels te zien zijn en samen met ons hun tachtigjarig jubileum vieren. Hun verhalen zijn na al die tijd nog steeds springlevend en verbonden met actuele thema’s.”

kinderpostzegels olivier b bommel

Actieweek volledig coronaproof

Van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober gaat de 73ste editie van de Kinderpostzegelactie weer van start en kunnen basisschoolleerlingen uit de bovenbouw verschillende producten – waaronder kinderpostzegels – verkopen. Dit jaar zijn de iconische postzegels met Olivier B. Bommel en Tom Poes (vijf stuks) te koop in combinatie met kaarten óf los, per twee velletjes. Net als vorig jaar is de actieweek volledig coronaproof. De producten van de Kinderpostzegelactie kunnen zowel digitaal via een persoonlijke videoboodschap als op gepaste afstand van anderhalve meter van deur tot deur verkocht worden.