Pippi Langkous viert haar verjaardag met Save the Children

Dit jaar viert Pippi Langkous haar 75ste verjaardag. Zo lang is het namelijk geleden dat het eerste boek van schrijfster Astrid Lindgren uitkwam. Om dit te vieren start Save the Children een samenwerking met The Astrid Lindgren Company. Met de campagne ‘Pippi’s van Nu’ vragen beide organisaties aandacht voor kinderen op de vlucht.

Kinderen op de vlucht

Op dit moment zijn er ruim 68,9 miljoen mensen op de vlucht. Voor meer dan de helft zijn dit kinderen onder de achttien jaar. Deze kinderen moeten, eenmaal aangekomen op een nieuwe plek, een nieuw leven opbouwen. In 2018 kwamen er alleen al in Nederland 1.225 alleenstaande minderjarige vluchtelingen aan. Ieder jaar worden dat er meer. Zij moeten – net als Pippi – leren om op eigen benen te staan. En een plekje te vinden in een heel nieuwe wereld.

Wereldwijde acties

Wereldwijd worden door internationale merken producten gelanceerd met daarop de beeltenis van Pippi Langkous. In Nederland werkt Save the Children samen met Rubinstein en uitgeverij Ploegsma om aandacht te vragen voor de campagne ‘Pippi’s van Nu’. De opbrengst gaat naar het project TeamUp, een sport- en spelprogramma voor gevluchte kinderen in Nederland en daarbuiten. Vanaf mei wordt de campagne gelanceerd. Hier vind je meer informatie over de campagne: https://www.savethechildren.nl...

Bron: Save the Children