Prentenboek voor kinderen met taalachterstand

De HEMA Foundation is vandaag gestart met de campagne #verdervertellen over het belang van praten met je jonge kind. Humanitas heeft van de foundation 2.000 exemplaren van het prentenboek ‘Kijk en lees mee met Nijntje’ gekregen om weg te geven.

De boeken kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn voor kinderen met een taalachterstand. Ongeveer 25% van de Nederlandse kinderen heeft een taalachterstand. Ouders kunnen een grote bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van hun kind. Als ouders tegen hun kind praten is het belangrijk om goede zinnen te maken en veel woorden en begrippen te gebruiken.

Uit het onderzoek van HEMA Foundation blijkt echter dat 43% van de ouders in brabbeltaal tegen hun kind praat. En 81% van de ouders zegt tijd aan de smartphone te besteden die eigenlijk aan zijn of haar kind zou moeten worden besteed.

Opgroeien in een gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid aanzienlijk. HEMA Foundation wil helpen deze vicieuze cirkel te doorbreken. Derhalve heeft de foundation het prentenboek ‘Kijk en lees mee met Nijntje’ en een bijbehorende gratis app ontwikkeld. De app kan gedownload worden in de App Store en Google Play.

Bron: Humanitas