Prins Claus Fonds geeft 100 jonge kunstenaars een Prins Claus Seed Award

Het Prins Claus Fonds kondigt met trots de 100 ontvangers aan van de Prins Claus Seed Awards. Deze nieuwe Awards laten het licht schijnen op opkomende kunstenaars wiens creatieve werk urgente problemen in hun lokale context voor het voetlicht brengt.

De kunstenaars die een Prins Claus Seed Award krijgen komen dit jaar uit 65 landen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Oost-Europa. Ze werken in een breed scala van disciplines en combinaties van disciplines: van fotografie, film, media en beeldende kunst tot modeontwerp, performance, muziek en dans. Hun sociale zorgen hebben betrekking op kwesties zoals gendergelijkheid, raciale rechtvaardigheid, vrijheid van meningsuiting, heronderzoek van de geschiedenis en de gevolgen van klimaatverandering.

De verhalen van de kunstenaars zijn te lezen op de website www.princeclausfund.org. De Prins Claus Seed Awards zijn bedoeld om kunstenaars en cultuurbeoefenaars in een vroeg stadium van hun loopbaan een boost te geven. De jonge kunstenaars kunnen naar eigen inzicht de Award van €5.000 gebruiken om zich verder te ontwikkelen.

25 jaar Prins Claus Fonds

Dit jaar bestaat het Prins Claus Fonds 25 jaar. Het fonds viert dit met een digitaal festival op 8 en 9 december 2021. Aan dit festival zullen ook enkele Prins Claus Seed Awards ontvangers meedoen. Kijk voor meer informatie op www.princeclausfund.nl.

bron: Prins Claus Fonds