Resto vanHarte is winnaar van de landelijke Meer dan Handen vrijwilligersprijs

Resto VanHarte, GOUDasfalt uit Gouda en Abdellah Aknin van Weekendschool Tilburg, zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018. De publieksprijzen gingen naar ANWB AutoMaatje, De Grootste Gehaakte Deken uit Leeuwarden en Ammy van der Weide-van Weezel uit Goeree-Overflakee.

De prijzen werden uitgereikt door staatssecretaris Blokhuis van VWS. De jury, onder leiding van Menne Scherpenzeel, voorzitter van Vereniging NOV, koos uit ruim 230 inzendingen 3 winnaars in 3 categorieën. De jury was onder de indruk van de passie, de inzet en de veelzijdigheid van de inzendingen. De inschrijvingen die de meeste stemmen verzamelden wonnen de publieksprijs.

Winnaars juryprijzen

In de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten, ging de juryprijs naar Resto VanHarte. In deze levendige buurtrestaurants is iedereen welkom. Zo dragen ze bij aan een betere buurt. In de categorie Lokale vrijwilligersprojecten won GOUDasfalt. Dit burgerinitiatief maakte van een verloederd industrieterrein in Gouda een levendige stadsoever. De jury was onder de indruk van wat in korte tijd is bereikt. In de categorie VriendenLoterij Passieprijs koos de jury voor Abdellah Aknin van Weekendschool Tilburg. Hij is pas 20 jaar, maar weet andere jongeren te inspireren en te motiveren als coach en als begeleider.

Winnaars publieksprijzen

De publieksprijzen gingen naar ANWB AutoMaatje, die het mogelijk maakt dat mensen die minder mobiel zijn er weer op uit kunnen, De Grootste Gehaakte Deken van Nederland uit Leeuwarden, die mensen wil verbinden door het maken van een deken en Ammy van der Weide-Van Wezel uit Goeree-Overflakee, die zich al 35 jaar inzet voor de dieren en bewoners van Nieuw Rijssenburgh.

De winnende projecten van de juryprijs wonnen € 5.000, de publieksprijs voor de projecten bedroeg € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs wonnen een reischeque inclusief zakgeld van € 1.000 (juryprijs) en € 500 (publieksprijs).

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie. Ga voor meer informatie naar: www.vrijwilligersprijzen.nl.

Bron: NOV