Rode Kruis deelt voedselboxen uit aan getroffenen coronacrisis

Het Rode Kruis gaat voedselboxen uitdelen aan mensen die hard worden getroffen door de coronacrisis. De hulporganisatie slaat de handen ineen met boeren die met een voorraadoverschot zitten.

De voedselboxen zijn bedoeld voor mensen die extra kwetsbaar zijn tijdens de coronacrisis. Bijvoorbeeld omdat zij hun baan zijn kwijtgeraakt en niet in aanmerking komen voor andere hulp of de weg naar de hulp niet goed weten te vinden.

Tussen wal en schip

Het Rode Kruis wil eind van de maand starten met de hulpverlening. Nu halen ze hier nog geld voor op via 3FM Serious Request. Voor 10 euro kan het Rode Kruis een voedselbox naar iemand toe brengen die het hard nodig heeft. Denk aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Het Rode Kruis wil met deze voedselboxen een duurzame oplossing bieden voor mensen die tijdelijk tussen wal en schip vallen.

Twee tot drie maaltijden

De producten van de boeren gaan naar één centraal punt in Nederland, waar voedselboxen worden samengesteld met de verschillende producten. Daarna worden de producten verder verspreid naar Pick-Up Points in heel Nederland. Het Rode Kruis bezorgt de voedselboxen vanaf deze punten naar mensen in de regio die de boxen nodig hebben. Met de inhoud van de pakketten kunnen 2 tot 3 warme maaltijden worden gemaakt voor twee personen.

Neem contact op met gemeente

Individueel kan men zich niet aanmelden voor een voedselbox. Het Rode Kruis selecteert mensen die in aanmerking komen voor de voedselboxen via betrouwbare lokale organisaties in Nederland die in contact zijn met kwetsbare groepen.

Brengt het coronavirus jou/jouw gezin in de problemen? Neem dan in eerste instantie contact op met jouw gemeente om te kijken of zij jou kunnen helpen. Ook kan je kijken naar de Voedselbank in jouw omgeving.

De boeren

De boeren waar het Rode Kruis mee samenwerkt kunnen hun producten op dit moment niet exporteren of de afzet via de horeca is weggevallen. Hun verse producten moeten anders mogelijk weggegooid worden, maar gaan nu naar mensen die door de coronacrisis moeite hebben om rond te komen. Juist zij kunnen deze hulp nu goed gebruiken.

Steunen via Serious Request

Deze actie van het Rode Kruis kan je steunen door te doneren voor 3FM Serious Request: You Never Walk Alone. Voor 10 euro kunnen we al een pakket samenstellen en bezorgen. Ga voor meer informatie of om te doneren naar www.3fm.nl/seriousrequest.

Het Rode Kruis start dit initiatief samen met de Rabobank, de Taskforce Korte Keten en aangesloten organisaties als Local2Local en Boerschappen. De producten van de boeren worden onder andere in kaart gebracht via het platform KoopOnzeOogst.

Bron: Rode Kruis