Rode Kruis opent giro 6868 voor moeders in Mali, Soedan en Nigeria

Iedere twee uur overlijdt een vrouw in Mali onnodig door complicaties bij de zwangerschap. Het Rode Kruis wil hen meer hulp aanbieden en heeft een gironummer opengesteld voor donaties.

Bloedingen, infecties of zwangerschapsvergiftigingen zijn voor veel Malinese vrouwen dodelijk, doordat ze het ziekenhuis niet of te laat bereiken. Het Rode Kruis is bezorgd, vooral nu de droogte en toenemend geweld ervoor zorgt dat veel zwangere vrouwen verzwakt zijn. De komende maanden wordt de droogte in delen van Mali alleen maar erger, er is te weinig voedsel en water. De hulporganisatie vreest voor de levens van verzwakte moeders. Het Rode Kruis opent giro 6868 om de hulp voor zwangere vrouwen op te schalen.

Nafissa Hamado is verloskundige bij het Internationale Rode Kruis in Gao, Mali. Zij herkent het probleem als geen ander. Tientallen zwangere vrouwen komen dagelijks bij haar over de drempel. Vaak zijn de complicaties dan al vergevorderd. “Vaak komen ze veel te laat naar het ziekenhuis omdat er geen vervoer is. De vrouwen hebben geen geld voor een motor of auto en reizen uren, soms dagen, met een ossenkar terwijl ze al aan het bevallen zijn.

De hulp is ook bedoeld voor zwangeren in Soedan en Nigeria. Maar de nadruk ligt op Mali, waar de problemen zich al jaren opstapelen; het land gaat gebukt onder conflict, droogte en een gebrek aan voedsel en drinkwater.

Doneren kan via deze link.

Bron: Rode Kruis

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.