SOS Kinderdorpen lanceert online escape game voor het hele gezin

Vandaag, op Wereldfamiliedag, lanceert SOS Kinderdorpen een online escape game; sosescapegame.nl. Hiermee biedt de organisatie Nederlandse families een leuke en uitdagende activiteit om binnenshuis te doen. Zeer welkom, zo toont onderzoek van de internationale kinderontwikkelingsorganisatie aan.

De helft van de Nederlandse kinderen van 6 t/m 15 jaar blijkt zich vaker te vervelen doordat ze meer thuis zitten als gevolg van de coronacrisis. Ook ruim een vijfde (22%) van de ouders met kinderen van 6 tot en met 15 jaar blijkt zich nu vaker te vervelen. Tijdens deze online game moeten deelnemers allerlei puzzels en breinkrakers oplossen, waarbij ze gaandeweg ook kennis maken met het werk van de organisatie. SOS Kinderdorpen ambassadeurs Kim-Lian van der Meij en Ron Blaauw spelen beiden een belangrijke rol in het spel.

“Op Wereldfamiliedag vragen wij aandacht voor het onmiskenbare belang van familie”, aldus SOS Kinderdorpen directeur Arian Buurman. “Wij vinden dat kinderen, waar ook ter wereld, horen op te groeien in een veilig en liefdevolle familie. Dat is namelijk het fundament dat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Door de huidige crisis worden families op elkaar teruggeworpen. We zitten allemaal samen thuis en moeten werken, leren, spelen en zien te ontspannen onder één dak. SOS Kinderdorpen draagt graag een steentje bij om het thuis extra leuk te maken. Vandaar deze spannende game, gebaseerd op de bij jong en oud populaire escape rooms. Zo kunnen kinderen en ouders even hun zinnen verzetten.”

SOS ambassadeur Kim-Lian van de Meij zoekt een recept

In de SOS escape game moeten deelnemers zo snel mogelijk raadsels oplossen om SOS ambassadeur Kim-Lian te helpen bij het achterhalen van een recept dat ze ooit van een SOS moeder uit een kinderdorp heeft gekregen. Door de opdrachten te doen komen de deelnemers achter het recept. Het is de bedoeling dat families de puzzels en andere opdrachten zo snel mogelijk oplossen. Tijdens het spel zien ze een klok lopen. SOS Kinderdorpen verloot onder alle deelnemers tevens een aantal leuke prijzen.

Bron: SOS Kinderdorpen