Stemtiendaagse Appeltjes van Oranje begonnen

Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op een van de veertig projecten die dit jaar kans maken op een Appeltje van Oranje. Stemmen op de kanshebbers kan tot en met 20 januari via appeltjevanoranje.nl.

Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, behoort gelijk tot de laatste tien genomineerden. Iedere stem is dus heel belangrijk. Bovendien maken ook stemmers kans op een prijs: we verloten een bedrag van 2.000 euro waarmee de winnaar een sociaal project naar keuze kan steunen.

Thema: Mentale Kracht

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar 'Mentale Kracht'. Dat betekent dat de prijzen gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan mensen die kampen met een burn-out, paniekaanvallen, dwangneuroses of eetstoornissen. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk om mee te doen. Daarom is het van onschatbare waarde dat vrijwilligers er voor hen zijn. De kanshebbers zetten zich hier, ieder op een eigen manier, hard voor in.

Drie appeltjes

Er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Van de veertig kanshebbers blijven er tien genomineerde projecten over. Het project met de meeste stemmen kwalificeert zich hier automatisch voor. De overige projecten houden eind januari tijdens een online selectiedag een pitch voor een jury, die de negen andere genomineerden selecteert.

De prijs

We reiken de Appeltjes van Oranje ieder jaar uit aan uitzonderlijke sociale projecten. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stemmen op de kanshebbers kan tot en met 20 januari via appeltjevanoranje.nl.

Bron: Oranje Fonds