Stichting Vluchteling opent Giro 999 voor Oekraine

Stichting Vluchteling opent Giro 999 vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook stellen ze per direct een kwart miljoen euro beschikbaar uit hun reserves om noodhulp te kunnen verlenen aan mogelijk grote groepen Oekraïense vluchtelingen. De komende uren en dagen bepaalt Stichting Vluchteling waar en op welke manier dit geld het beste besteed kan worden.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling: "Mijn gedachten gaan uit naar de inwoners van Oekraïne, die niets liever willen dan leven in veiligheid en vrede. Hoe angstig moet het zijn om wakker te worden en je te realiseren dat jouw land in oorlog is? De humanitaire noodsituatie die zou kunnen voortvloeien uit deze grote militaire operatie, mag niet worden onderschat.
Dit is dan ook hét moment om medemenselijkheid en solidariteit te tonen. Daarom zijn wij direct in actie gekomen om razendsnel noodhulp te kunnen verlenen en hebben we Giro 999 geopend voor iedereen die de Oekraïners wil helpen".

De verwachting van Stichting Vluchteling is dat vele duizenden mensen op de vlucht zullen slaan naar buurlanden van Oekraïne en binnen het land zelf. Noodhulp in de vorm van eerste levensbehoeften, zal dan hard nodig zijn. De stichting monitort de situatie via haar partnerorganisaties ter plaatse, zodat de noden snel geïdentificeerd kunnen worden en hulp snel kan worden opgeschaald.

Hoe kun je helpen?

Stichting Vluchteling biedt noodhulp in crisissituaties, en komt op voor vluchtelingen en ontheemden. Waar ook ter wereld. Doneer en zorg ervoor dat zij directe hulp kunnen bieden bij acute nood! Help jij mee?

Bron: Stichting Vluchteling

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief