UAF-Award: draag uw kandidaat voor

Op 6 oktober 2018 reikt het UAF een award uit die symbool staat voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die in Nederland een nieuwe toekomst opbouwen. De inschrijving is geopend: we zoeken kandidaten die opvallen door buitengewone opleiding- of werkprestaties en die zich inzetten voor de samenleving.

Kent u een UAF-student die volgens u de award verdient en die een maatschappelijke bijdrage levert? Draag deze kandidaat voor als hij of zij voldoet aan minimaal één van de onderstaande criteria:

  • goede resultaten behaald tijdens een voorbereidend jaar, leerwerktraject of opleiding;
  • onlangs glansrijk gepromoveerd of een goede baan gevonden;
  • prijs gewonnen of een beurs ontvangen voor een vervolgstudie;
  • opleiding of werk gecombineerd met een uitzonderlijk lastige privé situatie;
  • vrijwilligerswerk of bestuurstaken gecombineerd met een opleiding of baan.

Een belangrijke voorwaarde is dat de kandidaat mee wil werken aan de campagne rondom het publieksstemmen. Daarnaast is aanwezigheid op 6 oktober een vereiste.

Draag uw kandidaat voor tot 5 juni

Mail ons uw kandidaat en zet daarin: wie de kandidaat is, waarom deze kandidaat de UAF-Award verdient en bij welke onderwijsinstelling of werkgever u werkt. Voordragen kan tot 5 juni. Uit de voorgedragen kandidaten selecteert de jury maximaal zes finalisten.

De prijs

Natuurlijk de eer. Én de winnaar krijgt een loopbaanontwikkelingstraject, aangeboden door HR-adviesbureau Lagerweij. Daarnaast zorgt de UAF-Award elk jaar voor veel publiciteit wat gunstig kan zijn voor de loopbaan en het professionele netwerk van de winnaar.

Wie kiest de winnaar?

Een onafhankelijke jury bepaalt wie de prijs krijgt. Het publiek stemt in september op de website van het UAF. De jury neemt de stem van het publiek mee in het eindoordeel.

Winnaar van vorig jaar

Vorig was Shakiba Babri (op de foto) de winnaar. Ze behaalde haar studie Geneeskunde nominaal met hoge resultaten, volgde extra cursussen en werd onderzoeksassistent. Tijdens haar studie zorgde ze voor haar moeder.

Bron: UAF

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.