VriendenLoterij zet zich samen met Longfonds in voor 600.000 Nederlanders met onherstelbaar beschadigde longen

Met de ‘VriendenLoterij Dansmarathon’ wordt de komende vijf weken aandacht gevraagd voor mensen met een longziekte. Tijdens deze nationale campagne gaat minimaal 40 procent van ieder verkocht lot naar Longfonds. Zo gaat de VriendenLoterij samen met Longfonds voor een wereld waarin iedereen vrij kan ademen. Iets wat op dit moment voor 1.2 miljoen Nederlanders met een chronische longziekte nog een droom is.

Mini-long: een medische doorbraak

Bijna 600.000 Nederlanders hebben onherstelbaar beschadigde longen en hebben het hierdoor benauwd, vaak stikbenauwd. Daarom werkt Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen aan een medische doorbraak: de mini-long. De mini-long maakt het in de toekomst mogelijk beschadigde longen weer gezond te maken. Longfonds kan hiervoor rekenen op steun van de VriendenLoterij. Tijdens het 50-uur durende dansspektakel De Dansmarathon en in de weken voorafgaand aan het programma gaat minimaal 40 procent van ieder lot dat tijdens de actie wordt verkocht naar Longfonds. Zodat vrij ademen in de toekomst voor iedereen mogelijk wordt.

De Dansmarathon

Wendy van Dijk en VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh presenteren van donderdag 14 oktober tot en met zaterdag 16 oktober het 50-uur durend dansspektakel De Dansmarathon, dat live wordt uitgezonden op SBS6. De wedstrijd start met honderd koppels die dansen op de livemuziek van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten als Davina Michelle, OG3NE, René Froger, Marco Borsato, en Guus Meeuwis. Het koppel dat het langst op de dansvloer blijft staan, gaat er met de hoofdprijs van 100.000 euro vandoor. En dat is niet het enige: de koppels dansen namelijk ook voor het goede doel, Longfonds. Iedereen die tijdens De Dansmarathon mee gaat spelen met de VriendenLoterij, steunt met zijn deelname ook de verdere ontwikkeling van de mini-long.

Bron: Longfonds

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.