Wadloopexpeditie #nietvoorwatjes

Noodhulporganisatie Medair organiseert zaterdag 23 juni de jaarlijkse wadloopexpeditie #nietvoorwatjes om geld op te halen voor de meest kwetsbare mensen in nood. Een uitdagend evenement waarbij deelnemers zelf ervaren hoe het is om over een moeilijk begaanbaar en modderig terrein een veilige plek te vinden om te overleven. Want dat is de dagelijkse realiteit voor de mensen die Medair wereldwijd helpt.

Veel mensen wonen nog altijd ver van een begaanbare weg en zijn verstoken van hulp tijdens rampen of crisis. Ze moeten lange afstanden afleggen over vaak moeilijk begaanbare wegen om te kunnen overleven. Ook de noodhulpteams van Medair doen er alles aan om er voor te zorgen dat zelfs op de meest afgelegen plekken mensen worden geholpen. Al is het in regentijd kilometers afleggen, soms tot hun middel in het water in Zuid-Sudan of dwars door de modder naar dorpen in D.R.Congo.

Extra: ook voor gezinnen

Dit jaar worden twee verschillende wadlooptochten aangeboden. De eerste expeditie is voor volwassenen (vanaf 12 jaar). Deze tocht begint op de zandplaat Brakzand en komt uit op Schiermonnikoog. Deze tocht wordt bikkelen: baggerend door het slik, wadend door het water om de vloed voor te zijn. Een hele uitdaging!
Extra dit jaar is de Familie-expeditie (vanaf 4 jaar) over het Weststrand naar het dorp Schiermonnikoog. Deze tocht is minder zwaar en geschikt voor het hele gezin. Een tocht om te genieten van een van de mooiste natuurgebieden in de wereld dat onderdeel uitmaakt van het Werelderfgoed.

Beide wadlooptochten zijn onder begeleiding van een ervaren gids. #Nietvoorwatjes start zaterdag 23 juni om 10 uur in de haven van Lauwersoog, Haven 2, 9976 VN Lauwersoog.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website www.medairnietvoorwatjes.nl. Hier staat alle nodige informatie over de wadloopexpeditie en tips om je te laten sponsoren. Het geld gaat 100% naar het goede doel: noodhulp! Wij vragen de deelnemers te streven naar een sponsorbijdrage van €250,- . Ga de uitdaging aan! Kom gezellig met je gezin of met een groep. Ga met Medair de modder in. Jij bent toch geen watje?!

Bron: Medair