Zestiende editie Alpe d’HuZes brengt 17 miljoen op

Een bedrag om trots op te zijn: 17.022.738 euro. Dat is het resultaat van de 16e editie van Alpe d’HuZes die vandaag plaatsvond op de flanken van de Alpe d’Huez. De opbrengst werd bekendgemaakt bij de finish van dit fondsenwervende evenement. Het totale bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek.

Vanaf 4.30 uur vanmorgen hebben 5000 deelnemers fietsend of lopend de bekende Franse berg beklommen. Dat deden ze tot maximaal zes keer. Deze koersdag vormt altijd het hoogtepunt van een koersweek die in het teken staat van saamhorigheid, emoties delen en herdenken. Woensdag deden al 275 mensen mee aan Alpe d’HuZus, bedoeld voor vrijwilligers en supporters die op de koersdag zelf in touw zijn. Zij beklommen wandelend of fietsend één keer de Alpe d’Huez.

Sinds de eerste editie in 2006 staat het totaalbedrag aan binnengehaalde sponsorgelden nu op ruim 208 miljoen euro.

“Boven verwachting”

Erik Jutstra, voorzitter van Alpe d’HuZes, noemt het behaalde resultaat “boven verwachting”. Vorig jaar werd ruim 16 miljoen euro opgehaald, maar in dat resultaat zaten ook de coronajaren 2020 en 2021. In die jaren heeft er geen koersweek plaatsgevonden. De opbrengst van de laatste ‘normale’ editie in 2019 bedroeg 11,8 miljoen euro.

”Daarom ben ik zo ontzettend blij met het bedrag van dit jaar. Een geweldige stijging! En dat hebben we weer voor elkaar gekregen met alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en – niet te vergeten - de vele mensen langs de route die vandaag iedereen de berg omhoog juichten. Zo trots op hoe iedereen het weer heeft gedaan!” Erik Jutstra, voorzitter Alpe d’HuZes.

Besteding donaties

De donaties aan Alpe d’HuZes komen rechtstreeks in het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. In nauw overleg met KWF Kankerbestrijding worden de gelden besteed. Honderd procent van de donaties wordt verantwoord besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek binnen verschillende thema's. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de thema’s Ambitie – het stimuleren van jonge onderzoekers, Hermannetjes – financiële ‘duwtjes in de rug’ en Nieuwe ontwikkelingen.

”Onze grote dank gaat uit naar iedereen die ook dit jaar weer een groot succes heeft weten te maken van Alpe d’HuZes. Een evenement waar een lach en een traan, samen zijn, het delen van je verhaal én geld ophalen voor kankeronderzoek centraal staan. Met dit waanzinnige bedrag van 17.022.738 euro kan KWF een enorme impuls geven aan baanbrekend kankeronderzoek. Zeer veel dank aan de deelnemers, vrijwilligers én sponsoren!” Bas Brand, hoofd fondsenwerving KWF.

Bron: KWF Kankerbestrijding

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van het nieuws en informatie over het werk van goede doelen.