NIKS officieel gelanceerd door Sophie Hilbrand

03/11/2017

Het meest gevraagde cadeau voor de feestdagen, NIKS, is gisteren officieel gelanceerd. Sophie Hilbrand - die zelf aangaf ook graag NIKS te willen krijgen tijdens de feestdagen - overhandigde hiervoor het eerste exemplaar aan Faiza Oulahsen van Greenpeace.

Shop online
NIKS is online verkrijgbaar. Daarnaast wordt NIKS tot en met 7 november verkocht in een tijdelijke winkel van Greenpeace in Lil’ Amsterdam in de Amstelpassage van het Centraal Station.

Shop op Amsterdam Centraal
In deze shop is er daarnaast een week lang van alles gepland waar je voor niks terecht kan. Zo kan je verschillende Green-classes volgen onder andere in samenwerking met The School of Life en Het Zero Waste Project, is er een inpak-marathon in samenwerking met Bedrock Magazine of is het even lekker niksen bij een films van filmplatform Cinetree of een documentaire van &C.

Je kan je opgeven voor een of meer van deze events via de speciale Facebook event pagina. Daar vind je ook de volledige programmering en meer details.

Dit jaar NIKS
Nederland staat steevast in de top van de rijkste landen ter wereld. Het is dus ook niet verrassend dat het antwoord op de vraag ‘wat iemand voor de feestdagen wil hebben’ in veel gevallen luidt: “niks”.

Greenpeace vond het tijd om hier een passende oplossing voor te vinden. Daarom lanceert Greenpeace vlak voor de feestdagen het ideale cadeau voor de Nederlander die ‘alles’ al heeft: NIKS. Oftewel, een fraai vormgegeven doosje waar letterlijk NIKS inzit.

Het is een symbolisch cadeau waarvan de opbrengst als eenmalige donatie wordt ingezet voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Een win-win-situatie voor zowel de schenker als de gelukkige ontvanger dat ook nog gewoon door de brievenbus past.

Bron: Greenpeace