Rode Kruis opent giro 5125 voor slachtoffers orkaan Irma

07/09/2017

Volledig omgewaaide palmbomen, huizen zonder dak, overal puin. Orkaan Irma heeft een ravage van ongekende omvang achtergelaten op de Caribische eilanden. Vooral Sint Maarten heeft de volle laag gehad. Het Rode Kruis opent giro 5125 voor hulp aan de slachtoffers.

Ellende nog lang niet voorbij
Met snelheden van soms wel 300 km/uur heeft Irma een spoor van vernieling achtergelaten op de eilanden. Maar de ellende is nog lang niet voorbij. “We verwachten veel regen en er is daardoor een grote kans op landverschuivingen. Ook is er voor komend weekend nóg een tropische storm voorspeld”, aldus Marion van der Reijden, coördinator hulpverlening in het Caribisch gebied.

Kleding, voedsel en schoon drinkwater
Mensen die het niet vertrouwden thuis zijn naar opvanglocaties gekomen waar Rode Kruis-vrijwilligers hen bijstaan. Die registreren wie er binnen is, verlenen EHBO en stellen mensen op hun gemak.

Paul Martens, voorzitter van Rode Kruis Sint Maarten: “Zodra we naar buiten kunnen, gaan we door de wijken om behoeften in kaart te brengen. We hebben een voorraad kleding, voedsel en schoon drinkwater voor degenen die zichzelf niet kunnen helpen.”

Ikbenveilig.nl
De website www.ikbenveilig.nl is in de lucht zodat betrokkenen een bericht kunnen plaatsen om hun dierbaren te laten weten dat ze in veiligheid zijn. Het Rode Kruis roept bewoners van de eilanden en toeristen op om zich te registreren op de site, om zo onnodige ongerustheid te voorkomen bij familie en vrienden op de Antillen en eventuele naasten in Nederland.

Help de slachtoffers van orkaan Irma
Wil jij slachtoffers van de orkaan helpen? Met jouw bijdrage kunnen hulpverleners zorgen voor voedsel, water, kleding en medische hulp. Doneer op giro 5125 of IBAN NL02 INGB 0000 0051 25. Of klik hier.

Bron: Rode Kruis