Collecteren is een sport

SJEF DE JONG

Actief bij Alzheimer Nederland sinds 2011, gepensioneerd

Sjef de Jong collecteert al een paar jaar voor Alzheimer Nederland en sinds 2013 is hij collectecoördinator in zijn woonplaats. Hij is ontzettend goed in het werven van nieuwe collectanten. “Dit jaar wordt elke deur in mijn wijk bezocht tijdens de collecte. Het zou mooi zijn als we daardoor de opbrengst van vorig jaar kunnen verdubbelen. Eigenlijk is collecteren een sport: ik doe elk jaar mijn uiterste best om er nóg meer uit te halen.” 

In 2012 ging De Jong met prepensioen. “Ik wilde graag iets voor mijn medemens doen. Mijn schoonvader had dementie. Steeds meer mensen krijgen de ziekte, dus ik wil mij graag inzetten om iets te doen tegen dementie.” En dat doet hij niet zonder succes. Vorig jaar is er in zijn woonplaats een recordbedrag van €7.565,- opgehaald en een derde van dit bedrag kwam uit de wijk van De Jong. En inmiddels heeft de coördinator alweer zeventien nieuwe collectanten geworven.

(foto: Jan Peter Frieling)

Alzheimer Nederland:

Alzheimer Nederland geeft al 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werken we aan een betere toekomst.

Naar Alzheimer Nederland