Collecteren in plaats van tv kijken

Astrid Buur

Actief bij het Nationaal Fonds Kinderhulp sinds 2007

Collecteren in plaats van tv kijken

'Ik raakte jaren geleden aan de praat met een Kinderhulp-collec­tant. Het leek mij een kleine moeite om ook in mijn wijk te collecteren en dat is het ook. Als je één of twee avonden collecteert in plaats van tv kijkt, heb je al gauw een lidmaatschap voor een sportclub verdient voor een kind.

Inmiddels ben ik plaatselijk coördinator voor Kinderhulp en op bezoek geweest bij een crisisopvang voor gezin­nen vlakbij. Dankzij een bijdrage van Kinderhulp kon een nieuw speelveld worden aangelegd voor de kinderen. Ik loop het liefst tus­sen 16.00 en 17.00 uur met mijn kinderen als die uit school zijn. Dat vinden ze zelf ook leuk. Er zijn dan al best veel mensen thuis zoals gezinnen en gepensioneerden. ’s Avonds tussen 19.00 uur en 20.00 uur bel ik nogmaals aan bij diegenen die nog niet thuis waren. Dat levert een goed gevulde col­lectebus op.'

Collecteren in plaats van tv kijken Nationaal Fonds Kinderhulp

Ieder kind moet erbij kunnen horen vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor 1 op de 9 kinderen in ons land is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Zij groeien op in armoede en voelen zich buitengesloten. Kinderhulp is er voor ze, ook als ze nergens anders terecht kunnen.