Cruyff Foundation trots op haar vrijwilligers

Lidy Hoogstede

Actief bij de Johan Cruyff Foundation sinds 2008, Office Manager Commerciële Verkoop

Cruyff Foundation trots op haar vrijwilligers

"Ik liep al een tijd rond met het plan om naast mijn gewone werk, vrijwilligerswerk te verrichten en werd tijdens een stukje op tv gepakt door het verhaal van de Johan Cruyff Foundation. Ik heb zelf op hoog niveau gevolleybald en ben altijd bezig geweest met sport. Mede daardoor ben ik bij de Cruyff Foundation geko­men. In 2008 heb ik de daad bij het woord gevoegd en ben ik begonnen als vrijwilliger. Mijn eerste ervaring was de Open Dag van 2008. Daar werd ik gelijk geraakt door de warmte die je ontvangt van alle kinderen, maar ook door het Cruyff Foundation Team en de medevrijwilligers.

Meewerken bij de Foundation is zo ontzettend leuk en geeft mij een enorm goed gevoel. Belangeloos voor anderen klaar staan die het in het leven niet zo makkelijk hebben. Die lach op kindersmoeltjes, daar doe je het voor. En natuurlijk voor de enorm leuke sfeer onderling bij het Foundation team en de vaste groep vrijwilligers. Meewerken met evenementen geeft onszelf ook een heel leuke dag en is een geweldige ervaring."

Cruyff Foundation trots op haar vrijwilligers Johan Cruyff Foundation

Ieder kind verdient een gezonde toekomst. De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Juíst kinderen die dat extra nodig hebben, want geen kind mag buitenspel staan. Kinderen bewegen steeds minder. Ze hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Maar door sport en spel worden kinderen fitter. Ze leren met elkaar om te gaan en ontwikkelen zichzelf. Samen met onze partners hebben wij inmiddels 250 Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland gerealiseerd. Er zijn ruim 450 basisscholen met een Schoolplein14 en wij ondersteunen verschillende sportactiviteiten voor gehandicapte kinderen. Zo brengen wij elke week duizenden kinderen in beweging.