Daarom vrijwilligerswerk

Sanne Jansen

Actief bij Save the Children sinds 2007, Omgevingsmanager

Daarom vrijwilligerswerk

Sanne Jansen: 'Tijdens mijn reizen door Latijns-Amerika en Azië zag ik naast alle mooie natuur en culturele plekken, ook veel armoede. Ik maakte mij altijd het meeste zorgen om de kinderen die door armoede veel minder kansen hebben dan de meeste kinderen in Westerse landen. Toen besloot ik om vrijwilligerswerk te gaan doen en kwam terecht bij Save the Children. En dat is nu ruim zeven jaar geleden.

Graag lever ik op mijn eigen manier een bijdrage aan een betere wereld. Bij Save the Children kan dat. Met het regioteam bedenken we zelf activiteiten om fondsen te werven of media aandacht te genereren. Met het team heb ik op vele festivals en marktjes gestaan. Hoogtepunten waren een kunst-stoeltjesproject en een kunstveiling in het WTC. Beide met duizenden euro’s opbrengst!'

Daarom vrijwilligerswerk Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting.

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.