De kans geven om verder te komen

Peter van den Bos

Actief bij het Fonds verstandelijk gehandicapten sinds 2010

De kans geven om verder te komen

Peter van den Bos (40) doet naast werk en hobby’s ook vrijwilligerswerk. Om de week werkt hij bij het Ronald Mc Donald Huis, één keer per maand staat hij achter de bar bij het COC en één keer per jaar regelt hij de collecte voor Fonds verstandelijk gehandicapten in zijn wijk.

'Je benadert collectanten, treft voorbereidingen voor de collecte en na afloop neem je de volle bussen weer in ontvangst. Ook probeer ik elk jaar nieuwe collectanten te werven op de jaarlijkse braderie in ons winkelcentrum. En dat gaat goed. Ik begon met ongeveer twaalf collectanten, nu heb ik er bijna 35.

Fonds verstandelijk gehandicapten zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen hebben vaak meer moeite om mee te komen in de maatschappij. Juist met een beetje extra ondersteuning geef je hun een kans om verder te komen. Ook vind ik het mooi dat de opbrengst van de collecte regionaal wordt besteed. Niet alleen naar grootschalige projecten, maar ook naar kleinschalige doelen.

Ik geniet altijd, als ik aan het collecteren ben, van de zoektocht naar kleingeld. Eerst worden alle jaszakken nagekeken, potjes omgedraaid, in huis gezocht naar de tas en de portemonnee en ook daar zit natuurlijk geen geld meer in. Vervolgens wordt er iets bij de kinderen geleend, om toch iets in de bus te kunnen gooien.'

De kans geven om verder te komen HandicapNL

Mensen met een handicap krijgen eerlijke kansen en kunnen zo volwaardig mogelijk meedoen in een inclusieve maatschappij.