Een leven zonder diabetes voor Kian

Claudia Brink

Actief bij het Diabetesfonds sinds 2013

Een leven zonder diabetes voor Kian

"Mijn zoon Kian heeft diabetes type 1. Ik collecteer voor het Diabetes Fonds en loop ook dit jaar weer mee met de sponsorloop DiaBeatit Run: alles om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing! Kian is nu negen, hij kreeg de diagnose drie jaar geleden. Maar hij wil niet anders zijn dan andere kinderen. Vooral speciale dingen zijn lastig, zoals feestjes, wanneer we goed in de gaten moeten houden hoeveel koolhydraten hij gebruikt. Of schoolreisjes, waar wij als ouders mee moeten omdat de school de verantwoordelijkheid niet aandurft.

Met een team doen we weer mee met de DiaBeatit Runin oktober, in estafette van Rotterdam naar Amsterdam. De combinatie van collecteren en echt in actie komen spreekt me erg aan. Hoe meer ik kan doen, hoe beter. Er moet zoveel mogelijk geld komen voor onderzoek naar diabetes. Ik wil dat mijn zoon Kian een kans krijgt op een leven zónder diabetes!"

Een leven zonder diabetes voor Kian Diabetes Fonds

Diabetes steelt de gezondheid en toekomst van 1,2 miljoen Nederlanders. Zij leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Dat vinden we onacceptabel. Iedereen verdient een gezond leven, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken: het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname met een derde.