Een leven zonder diabetes voor Kian

Claudia Brink

Actief bij het Diabetesfonds sinds 2013

Een leven zonder diabetes voor Kian

"Mijn zoon Kian heeft diabetes type 1. Ik collecteer voor het Diabetes Fonds en loop ook dit jaar weer mee met de sponsorloop DiaBeatit Run: alles om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing! Kian is nu negen, hij kreeg de diagnose drie jaar geleden. Maar hij wil niet anders zijn dan andere kinderen. Vooral speciale dingen zijn lastig, zoals feestjes, wanneer we goed in de gaten moeten houden hoeveel koolhydraten hij gebruikt. Of schoolreisjes, waar wij als ouders mee moeten omdat de school de verantwoordelijkheid niet aandurft.

Met een team doen we weer mee met de DiaBeatit Runin oktober, in estafette van Rotterdam naar Amsterdam. De combinatie van collecteren en echt in actie komen spreekt me erg aan. Hoe meer ik kan doen, hoe beter. Er moet zoveel mogelijk geld komen voor onderzoek naar diabetes. Ik wil dat mijn zoon Kian een kans krijgt op een leven zónder diabetes!"

Een leven zonder diabetes voor Kian Diabetes Fonds

Een blijvende oplossing voor diabetes type 1 door genezing mogelijk te maken. En de groei van diabetes type 2 stoppen. Ondertussen zorgen voor een betere behandeling en kwaliteit van leven voor mensen met diabetes type 1 en type 2.