Het enthousiasme van de kinderen is heel aanstekelijk

Phyllis Martines

Vrijwilliger bij De Stad Uit sinds 2018

Het enthousiasme van de kinderen is heel aanstekelijk

Phyllis Martines is vrijwilliger bij De Stad Uit, ze is activiteitenbegeleider van kinderactiviteiten in natuurgebieden rondom Rotterdam.

'Ik ben graag bezig met kinderen. De ene keer maken we appelmoes bij een fruitboerderij, de andere keer zoeken we eetbaar onkruid op een weiland. Na een dag in de natuur kennen ze me allemaal. Het leuke is dat ik zelf mee kan doen. Ik moet er niet aan denken om er alleen bij te zitten en toe te kijken.

Kinderen vinden het heerlijk om buiten bezig te zijn, door ons aanbod doen ze dingen die ze anders nooit zouden doen. Waar anders timmer je nou een vogelhuisje? Ik weet dat kinderen het echt hard nodig hebben om buiten te zijn. Mijn kleinkinderen zitten ook te veel binnen. Juist nu met corona gaan ze bijna de deur niet uit. Heel veel ouders in Rotterdam hebben niet de financiële ruimte voor vakantie of om er zelfs op uit te gaan. De Stad Uit regelt dat de kinderen via scholen en wijkorganisatie toch op bijzondere plekken in de natuur komen.

Voor mij persoonlijk is het ook heel belangrijk om buiten te zijn. Sinds ik een hersenbloeding heb gekregen kan ik niet meer werken. Zo kom ik toch in de natuur en blijf ik in contact met veel verschillende mensen. In huis zitten vind ik niet fijn.

Na zo’n dag buiten heb ik meteen een band met de kinderen en de ouders opgebouwd. Het vrijwilligerswerk geeft ook voldoening, het enthousiasme van de kinderen is heel aanstekelijk.'

foto: Anne Kaere Fotografie

Het enthousiasme van de kinderen is heel aanstekelijk De Stad Uit van stichting Lekker Groen

De Stad Uit wordt georganiseerd door Stichting Lekker Groen (SLG). SLG zet zich in voor meer groen en groenbeleving in en rondom Rotterdam. Ook Groene Loper, Koken in het Groen, Orijin Forest Bathing Nederland zijn projecten van Lekker groen.