Ik geef zelf ook!

Zoë Debie

Actief bij Stichting Vluchteling sinds 2013

Ik geef zelf ook!

"Ik ben een student, maar ook ik kan maandelijks echt wel een klein beetje geld missen om vluchtelin­gen elders op de wereld te helpen. Ik ken Stichting Vluchteling door mijn werk als straatwerver. Het is slechts een bijbaantje, maar ik heb nu tenminste wel het gevoel dat ik bijdraag aan een betere wereld, al is het maar een klein beetje.

Nood­hulp bieden aan vluchtelingen is zo belangrijk: het gaat om mensen zoals ik, alleen hebben zij de pech om in een oorlogsgebied te wonen, en moesten ze daarom vluchten. Misschien overtuig ik iemand niet direct, maar dan heb ik ze wel bewuster gemaakt van wat zich verder in de wereld afspeelt. En ik kan altijd zeggen: ik doneer zelf ook. De mooiste reactie? Als mensen op straat mij bedanken dat ze do­nateur zijn geworden. Dank je wel dat je mij dit hebt verteld, zeggen ze dan. Daar doe ik het voor."

Ik geef zelf ook! Stichting Vluchteling

Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals voedsel, schoon drinkwater, onderdak, medische zorg en sanitaire voorzieningen. Bij langdurige conflicten biedt Stichting Vluchteling steun met bijvoorbeeld onderwijs, weerbaarheidstrainingen en vakopleidingen. Stichting Vluchteling is actief in verschillende landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Naast hulpverlening heeft de stichting nog twee doelstellingen: pleitbezorging en voorlichting over de situatie van vluchtelingen en ontheemden in de regio en de voor hen noodzakelijke hulpverlening. Stichting Vluchteling kan haar werk doen dankzij de trouwe bijdragen van particulieren, bedrijven en (religieuze) instellingen, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij.