In contact zijn met anderen vind ik het mooiste wat er is!

Daily Coffie

Actief bij het Rode Kruis sinds 2014, Coach persoonlijke ontwikkeling

In contact zijn met anderen vind ik het mooiste wat er is!

Daily Coffie werkt bij het Rode Kruis: als matchmaker binnen het Maatjesproject ‘Samen in Amsterdam’.

'Toen ik op zoek was naar vrijwilligerswerk ontdekte ik dat het Rode Kruis ontzettend veel doet. Bijna alles vond ik even interessant! Toen ik las over de grondbeginselen wist ik zeker dat het Rode Kruis bij mij past: die grondbeginselen matchen heel goed met mijn eigen waarden. In het bijzonder onpartijdigheid: het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, als je in nood bent dan helpen we je.

Als matchmaker koppel ik vrijwilligers aan deelnemers. Dit doen we voor vriendschappelijk contact, om te werken aan de versterking van het sociale netwerk van de deelnemer, of een combinatie van beide. Vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis is ontzettend dankbaar werk, want ieder mens heeft een uniek verhaal. En in contact zijn met anderen vind ik het mooiste wat er is.'

In contact zijn met anderen vind ik het mooiste wat er is! Rode Kruis

Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie.