Lenneke collecteert al van jongs af aan voor de Hartstichting

LENNEKE VAN DER MEER

Actief bij de Hartstichting sinds 2010, Collectant & Collectecoƶrdinator

"Collecteren is mij met de paplepel ingegoten. Ik weet niet beter of ik ging met mijn moeder mee langs de deuren. Toen ik wat ouder werd, kreeg ik mijn eigen straatje. Ik vond dat heel gewoon, het hoorde erbij. Maatschappelijke betrokkenheid vond ik op jonge leeftijd al belangrijk."

Wonderen
"In de buurt waar ik woon, leeft het onderwerp hart- en vaatziekten. Dat komt door ons buurmeisje. Drie dagen na haar geboorte moest ze een zware hartoperatie ondergaan. Dan komt het opeens dichterbij. Het is helemaal goed gekomen met haar. Ze is gezond en blozend. Dan denk ik: wat is het mooi dat we een samenleving hebben waarin dit soort wonderen mogelijk zijn. Dat wil je toch zo houden en daar wil je toch aan meewerken? Door elk jaar een of twee uurtjes van je tijd te geven, kun je dat al doen! Dat is toch geen moeite."

Nederlandse Hartstichting:

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Ons doel is dat minder mensen hart- en vaatziekten krijgen, minder mensen eraan overlijden en patiƫnten minder leed en ongemak ervaren. We doen dat door het financieren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting en het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Naar Nederlandse Hartstichting