Mijn astma is onder controle, nu wil ik iets terugdoen

EDWIN DE VRIES

Actief bij het Longfonds sinds 2011, Acteur en schrijver

“Als klein jongetje voelde ik al snel dat ik anders was. Doordat ik astma had, stond ik overal een beetje buiten. De helft van mijn jeugd heb ik thuis doorgebracht, omdat ik te ziek was om naar school te gaan. Toen ik negen was, ging ik naar het sanatorium in Davos. Ik kreeg zware medicij­nen, maar knapte er enorm van op. Een zware tijd, want ik had heimwee en miste mijn ouders. Mijn astma is nu onder controle. Als ik elke dag mijn medicijnen gebruik, kan ik alles doen wat ik wil. Heel bijzonder, als je weet hoe ziek ik altijd was. Gezond le­ven, voldoende bewegen: ik doe er alles aan om een astma-aanval te voorkomen.

Ik wil graag iets terug doen voor alles wat het Longfonds voor mij, als zwaar astmapatiënt, heeft betekend. Dankzij het Longfonds komen er nieuwe behandelingen en maatregelen om longziekten te voorkomen. Mijn grote wens? Een medicijn dat astma bij kinderen kan voorkomen. Vreselijk als kin­deren het zo benauwd hebben.” 

Longfonds:

Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor een wereld zonder longziekten. Het Longfonds strijdt tegen longziekten en wil gezonde longen gezond houden. Want gezonde longen zijn van levensbelang.

Naar Longfonds