Jessica Roosenburg heeft een drukke baan als organisatiecoach en consultant. Toch vindt ze geregeld de tijd om zich als vrijwilliger in te zetten voor War Child.
'Als kind was ik al met vrijwilligerswerk bezig. Mijn ouders stimuleerden me om iets terug te doen voor de maatschappij.' Jessica koos voor War Child omdat ze wil opkomen voor de meest kwetsbaren in de samenleving: kinderen in oorlogsgebieden. 'Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Onrecht en onmacht maken mij boos. Deze energie zet ik graag om in iets positiefs. En dat kan ik kwijt bij War Child.'
Voor War Child bezoekt ze scholen en bedrijven in Noord-Nederland. Een leerzame, dankbare, maar ook gezellige taak. 'Het vertellen van verhalen over oorlogskinderen is verdrietig en raakt altijd. Maar daarna richten we ons op de oplossing. En praten we over wat we allemaal wél kunnen doen. Dan wordt het altijd een vrolijke boel. En dat is oké!'
War Child
Kinderen sterker dan oorlog?Absoluut. Maar ze kunnen het niet alleen.
Daarom geeft War Child mentale (nood)hulp aan kinderen in conflictgebieden. Onze werkwijze is gebaseerd op wetenschap. Maar sluit naadloos aan op de belevingswereld van kinderen.
We stimuleren hun natuurlijke veerkracht. En verbeteren hun mentale welzijn met unieke en bewezen effectieve methodes. Verpakt als sport, spel en creatieve activiteiten.
Zodat kinderen langzaam weer kunnen én durven geloven in de toekomst. Het resultaat? Spelenderwijs halen we de oorlog uit een kind.