'Vluchtelingen moesten alles achterlaten'

Anush

actief bij VluchtelingenWerk

'Vluchtelingen moesten alles achterlaten'

Toen Anush als kind samen met haar familie aankwam in Nederland, werd ze opvangen door de vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Inmiddels is ze zelf actief als vrijwilliger.

'De vluchtelingen die ik help tijdens mijn werk als vrijwillig juridisch begeleider bij VluchtelingenWerk zijn dokters, advocaten, docenten en studenten. Zij wilden niet alles waarvoor ze zo hard gewerkt hebben achterlaten. Zij móesten vluchten en hadden geen keus. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het werk van VluchtelingenWerk is. We helpen de vluchtelingen om hun plek te vinden in Nederland. Hoe moeten zij ooit deel uitmaken van de maatschappij, als niemand hen leert wat hun rol daarin is en kan zijn? Daarbij: het werk zorgt voor voldoening aan beide kanten. Het geeft een heel goed gevoel om wat voor anderen te betekenen en hen een glimlach op hun gezicht te toveren!'

'Vluchtelingen moesten alles achterlaten' VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.

Vluchtelingen zijn op de vlucht voor onderdrukking, oorlog of vervolging. Op zoek naar veiligheid zien ze geen andere mogelijkheid dan alles wat hen lief en dierbaar is achter te laten voor een onzekere toekomst. In Nederland kunnen zij rekenen op de steun van VluchtelingenWerk.

Vluchtelingen die in Nederland bescherming zoeken, zijn hier wel veilig, maar hebben verder helemaal niets. Geen familie, geen huis, geen zekerheid. Maar dankzij de steun van 13.000 vrijwilligers en ruim 900 betaalde krachten van VluchtelingenWerk staan zij er niet alleen voor.