Voorlichting toen en nu

ELVIA RIENSTRA

Actief bij Stichting Bont voor Dieren sinds 2009

“Net toen ik had bedacht om een dag in de week vrijwilligerswerk te gaan doen vond een vriend van mij Bont voor Dieren leuk op Facebook. Ik zag dat logo en herinnerde me hun t-shirts waar ik als kind in liep, de spreekbeurt die ik op school gaf over bont en de schoenenwinkels die ik langs ging om te vragen waarom ze konijnen­bont gebruikten in hun laarsjes.

Een week later verstuurde ik de spreekbeurtpakketten die ik als kind had ontvangen voor school. Het voelt erg goed om te zien hoeveel aanvragen we krijgen voor spreekbeurtpakketten, hoe­veel kinderen hun klasgenoten bewust willen maken waar bont vandaan komt.

Ik vond het indrukwekkend om mee te gaan toen mijn collega een gastcollege gaf op een hoge­school. Een heel schoolplein vol tieners met bontkragen verwacht je niet te gaan overtuigen, maar dat viel best mee! Na het college waren er veel scholieren die hun bontkraag opeens niet meer stoer vonden. Bont dragen is vaak onbegrip heb ik gemerkt, zelfs mijn vrienden kijken ervan op als ik vertel dat 90% van wat ze op straat zien echt bont is.” 

Bont voor Dieren:

Bont voor Dieren zet zich in voor alle dieren die het slachtof­fer zijn van de bontindustrie door te streven naar een verbod op de productie en verkoop van bont.

Naar Bont voor Dieren