Zij blij en ik blij, mooier kan toch niet?

Ria van der Eijk

Actief bij KNGF Geleidehonden sinds 2004

Zij blij en ik blij, mooier kan toch niet?

Ria is al tien jaar vrijwilliger bij KNGF Geleidehonden. Ze ver­zorgt thuis honden die extra zorg nodig hebben, brengt mensen met hun geleidehond naar de dierenkliniek en werkt daarnaast ook nog als vrijwilliger op de afdeling Training en Cliëntenzorg.

Niets is Ria teveel, alles vindt ze leuk. En waarom? "Omdat ik er voldoening van heb en een ander blij is met wat ik doe", zegt ze. "Mooier kan toch niet? Het is een fantastisch doel. Ik sta ervan te kijken hoe zelfstandig mensen zijn door een geleidehond.” Een tijdje terug liet zij haar testament opmaken. Ze benoemde haar dochter, zoon en KNGF Geleide­honden elk voor een derde als erfgenaam. Haar kinderen staan er helemaal achter. “Ik heb zoveel bewondering voor mensen met een geleidehond. Ik krijg een blij gevoel als ik bedenk dat ik in de toekomst ook nog wat voor hen kan betekenen."

Zij blij en ik blij, mooier kan toch niet? KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden is een toonaangevende non-profitorganisatie die streeft naar het bevorderen van de mobiliteit, de zelfstandigheid en de kwaliteit van leven van gehandicapte mensen. Het is onze passie om mensen, die door hun handicap of aandoening kwetsbaar zijn, te helpen hun kwaliteit van leven en kansen in de maatschappij te vergroten dankzij de steun en de vriendschap van een professioneel opgeleide hond.