Zilveren Anjers 2017

15/05/2017

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjers 2017 toe aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels – van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden. De onderscheiding wordt woensdagochtend 14 juni uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Jan Buisman (1925, Culemborg) voor zijn bijdrage ten behoeve van de geschiedenis van de meteorologie en in het bijzonder de publicaties Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen.

Elise Wessels – van Houdt (1943, Rotterdam) voor haar rol als moderne mecenas voor de podium- en beeldende kunsten en in het bijzonder voor Nihon no hanga, een omvangrijke collectie Japanse prenten.

Pieter Breuker (1945, Skingen) voor zijn bijdrage ten behoeve van cultuurhistorie en in het bijzonder de kaats- en sportgeschiedenis in relatie met kunst en cultuur.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Bron: Prins Bernhard Cultuurfonds