MIND

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Gezondheid

MIND

MIND Doelstelling

Samen verbeteren we de psychische gezondheid in Nederland.

Activiteiten

MIND is een nieuwe, maatschappelijke organisatie die stem geeft aan alle mensen met een psychische aandoening en hun naasten. MIND is hét aanspreekpunt in Nederland voor alle vragen rond psychische gezondheid. We strijden voor een betere behandeling en ondersteuning en voor meer begrip en respect in de samenleving. MIND is er voor iedereen: jong en oud, patiënt en naasten, kind en ouders, lichte klachten en ernstige problematiek. Zodat niemand er alleen voor staat.

Bij MIND vind je informatie, inspiratie, en steun. Maar je kunt ook zelf bijdragen! Je kunt je verhaal vertellen, een bijeenkomst of sponsorloop organiseren of zelf sponsoren. Heb je ideeën over hoe dingen in Nederland geregeld zouden moeten zijn? MIND zorgt ervoor dat jouw wensen bij de politiek terecht komen. Wil je weten hoe anderen omgaan met psychische problemen? MIND laat je inspirerende verhalen zien en brengt je in contact met mensen met dezelfde soort ervaringen. Loop je tegen vooroordelen aan? MIND zorgt voor meer begrip en openheid.

MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren. We voeren actie voor meer aandacht voor psychische problemen en we geven mensen met psychische problemen en hun naasten een stem richting de politiek.

MIND is een initiatief van het MIND Platform Psychische Gezondheid en MIND Fonds Psychische Gezondheid en MIND Korrelatie, drie erkende organisaties met ruime kennis en expertise in op het gebied van psychische problematiek.

Geven aan MIND?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort