100WEEKS

Internationale hulp en mensenrechten

100WEEKS

100WEEKS Doelstelling

Wij streven naar een wereld waarin mensen die aan extreme armoede willen ontsnappen dat kunnen doen op hun eigen manier, zonder voorwaarden.
Dit doen wij door groepen vrouwen gedurende 100 weken onvoorwaardelijk geld, training en een community te bieden.

Activiteiten

Het 100WEEKS programma bestaat uit drie elkaar versterkende interventies:

1. Onvoorwaardelijk geld geven
Het wekelijks verhogen van de koopkracht van vrouwen in armoede door middel van direct unconditional cash transfers. Gedurende 100 weken krijgen de vrouwen elke maandagochtend geld via de mobiele telefoon. Hiermee kunnen zij in hun basisbehoeften voorzien, schulden terugbetalen en investeren in inkomengenererende activiteiten.

2. Training
De vrouwen komen elke week samen met hun groep. Zij krijgen training in self empowerment, financiƫle en ondernemingsvaardigheden en in zogenaamde life skills zoals familie planning, hygiƫne, voeding en opvoedvaardigheden.

3. Spaar en zelfhulp groepen
De vrouwen komen wekelijks bij elkaar in steeds dezelfde groep van twintig vrouwen. Wekelijks bij elkaar komen is belangrijk voor de vrouwen omdat zij zich vaak eenzaam en onmachtig voelen. Ze geven elkaar advies, steunen en helpen elkaar. Zo ontwikkelen ze verschillende initiatieven zoals samen sparen, starten van bedrijfjes en het ontplooien van activiteiten voor de gemeenschap waarin ze leven. De spaargroepen gaan door wanneer het cash programma is gestopt. Dit versterkt het lange termijneffect van het 100WEEKS programma.

Geven aan 100WEEKS?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Meer weten over
100WEEKS?