Ajax Foundation

Welzijn

Ajax Foundation

Ajax Foundation Doelstelling

De Ajax Foundation is opgericht op 18 maart 2010 als een onafhankelijke maar aan AFC Ajax gelieerde stichting. Wij bieden kansen, dromen en ondersteuning aan kwetsbare jongeren onder 19 jaar in Amsterdam. Dit doen wij door bij te dragen aan de oplossingen van twee grote maatschappelijke problemen:

  • Gebrek aan sociale veiligheid onder jongeren;
  • Ongezonde levensstijl en gebrek aan beweging onder jongeren.

Ajax wil talent laten bloeien, zowel binnen als buiten het veld en de club. De aantrekkingskracht van Ajax zetten we in om de jeugd te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. We hopen kinderen op die manier kansen aan te reiken die ze anders misschien niet zouden krijgen. De club wil zich inzetten om van een heel brede maatschappelijke waarde te zijn. Ajax is namelijk van iedereen, ongeacht afkomst, religieuze achtergrond, geslacht, geaardheid of huidskleur.

Activiteiten

We zetten de kracht, de kernwaarden en het netwerk van Ajax in om kwetsbare kinderen te inspireren en bewust te maken van een gezonde leefstijl en gedrag. Dit doen we op scholen, sportclubs en in de wijk met de volgende projecten:

1. Life Skills & Clinics. Les- en voetbalprogramma voor basisschool leerlingen over omgaan met geld, social media en gezonde voeding.

2. Fair Play workshop. Les- en voetbalprogramma over maatschappelijke thema's (o.a. discriminatie, groepsdruk en diversiteit) voor jongeren van het VO, 13-16 jaar.

3. S’Cool. Scholencompetitie met een les- en voetbalprogramma waar jongeren (VO 14-17 jaar) op zoek gaan naar hun eigen kernwaarden, van de klas en die van de school.

4. Club DNA. Creëren veilig Sportklimaat voor kader en jeugd op sportclub door bewustwording kernwaarden en toepassing.

5. Voor kinderen met een beperking (Only Friends) of een (chronische) ziekte (Emma Kinderziekenhuis) organiseren we evenementen waar vooral het plezier voorop staat.

Geven aan Ajax Foundation?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
Ajax Foundation

Vrijwilligers aan het woord

Die twinkeling in hun ogen. Daar doe je het voor!

Pascal Somers, Al vijf jaar actief bij de Ajax Foundation

Lees het hele verhaal

Meer weten over
Ajax Foundation?