Ajax Foundation

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Welzijn

Ajax Foundation

Ajax Foundation Doelstelling

Elk kind bezit talent, dat staat buiten kijf. Toch zijn er jongeren die hun talent niet of onnodig laat ontdekken en ontwikkelen. Dit komt doordat factoren zoals omgeving en sociaaleconomische achtergrond een negatieve invloed kunnen uitoefenen op talentontplooiing. Factoren waar jongeren zelf geen invloed op hebben. Eén van de gevolgen van het niet tot bloei laten komen van talent en de ongelijke kansen, is dat Amsterdam steeds meer jongeren heeft met mentale gezondheidsproblemen zoals stress, angst of depressie. De Ajax Foundation wil deze jongeren helpen.

De Ajax Foundation is opgericht op 18 maart 2010 als een onafhankelijke maar aan AFC Ajax gelieerde stichting.

Activiteiten

Het is onze ambitie om een vast onderdeel van het curriculum van scholen te worden. Zo willen we bijdragen aan het creëren van een generatie jongeren die actief bewegen naar een betere samenleving.

In het opleidingsprogramma van de Ajax Foundation gebruiken we Ajax als krachtige metafoor. We laten de jongeren die deelnemen aan onze projecten aan de hand van de kernwaarden ervaren hoe wij met elkaar omgaan en waarom we zo succesvol zijn. We laten ze kennismaken met ‘Ons recept om te winnen’. Als jongeren begrijpen hoe dit bij Ajax werkt, kunnen ze dat vertalen naar hun eigen situatie en kunnen ze hun eigen winnende recept ontwikkelen.

Geven aan Ajax Foundation?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort
Ajax Foundation

Vrijwilligers aan het woord

Die twinkeling in hun ogen. Daar doe je het voor!

Pascal Somers, Al vijf jaar actief bij de Ajax Foundation

Lees het hele verhaal

Meer weten over
Ajax Foundation?