DierenLot

  • Lid van Goede Doelen Nederland
  • Deelname aan Mijn Eenmalige gift

Dieren

DierenLot

DierenLot Doelstelling

DierenLot komt op voor mishandelde, verwaarloosde, afgedankte en gewonde dieren in Nederland: gezelschapsdieren, zwerf- en natuurdieren. Dit doet DierenLot samen met zelfstandige lokale en regionale dierenhulporganisaties. Speerpunten zijn: - Bewustwording bij het Nederlandse publiek vergroten - Verhogen zelfredzaamheid van deze organisaties. - Ondersteuning lokale en regionale dierenhulporganisaties met middelen (financieel en in natura).

Activiteiten

Dierenlot ondersteunt lokale en regionale dierenhulporganisaties en daarmee duizenden vrijwilligers door het hele land. Juist dit fijnmazige netwerk van dierenhulpverleners is cruciaal om een probleem te identificeren en dieren in nood zelf te lokaliseren, op te zoeken en te helpen. Dieren kunnen immers zelf niet of nauwelijks om hulp vragen. Bovendien is een fijnmazig netwerk noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de hulpverlening en de bewustwording. Vrijwilligers moeten in hun eigen omgeving aan de slag kunnen en mensen die hun huisdier kwijt zijn of een huisdier willen, moeten dit in hun directe omgeving kunnen vinden. Hoe groter de afstand hoe lager de bereidheid hiertoe.
Inmiddels ondersteunt DierenLot al zo'n 300 lokale en regionale dierenhulporganisaties door heel Nederland bij hun essentiële werk voor de dieren in nood in Nederland.

Geven aan DierenLot?

Erkenningspaspoort

Toon Paspoort

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief