Dutch Cell Dogs

  • Lid van Goede Doelen Nederland

Dieren

Dutch Cell Dogs

Dutch Cell Dogs Doelstelling

Stichting Dutch Cell Dogs brengt gedetineerden/ cliënten en asielhonden samen in een uniek trainingsprogramma. Doel is de honden een nieuw thuis te bieden en tegelijkertijd de deelnemers te ondersteunen in hun persoonlijke en sociale groei. Deze bijzondere samenwerking zorgt voor wederzijdse ontwikkeling en positieve impact op de maatschappij, waarbij de magie van mens-dierverbinding centraal staat.

De organisatie is lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland en heeft de intentie om binnen een jaar de CBF Erkenning aan te vragen.

Activiteiten

In het trainingsprogramma van Stichting Dutch Cell Dogs werken gedetineerden en asielhonden samen. De gedetineerden helpen het gedrag van de asielhonden te veranderen. Tijdens de positieve training krijgen ze veel aandacht en liefde. Zo veranderen de asielhonden weer in lieve gezinshonden. De honden leren te gehoorzamen en ze leren om gewenst gedrag te vertonen. Dankzij gedragsverandering kunnen de asielhonden terugkeren in de maatschappij. Het trainingsprogramma van heeft tevens een enorm positief effect op het welzijn van de gedetineerden. Er ontstaan vriendschappen. En door groei op sociaal vlak, bestaat er een grotere kans op een betere toekomst.

Geven aan Dutch Cell Dogs?

Meer weten over
Dutch Cell Dogs?

Blijf op de hoogte!

Het laatste nieuws over goede doelen direct in je inbox.

Aanmelden nieuwsbrief